Ministrul Bogdan Aurescu, vizită oficială în Spania

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, efectuează joi şi vineri o vizită oficială în Regatul Spaniei, în contextul celebrării a 140 de ani de relaţii diplomatice româno-spaniole.

Această revedere va constitui un prilej pentru a discuta despre modalităţile de dezvoltare şi aprofundare ale relaţiei bilaterale, ridicate în 2013 la nivel de Parteneriat Strategic, precum şi pentru un schimb cuprinzător de vederi pe dosarele de actualitate europeană, regională, internaţională şi de securitate.

În cadrul vizitei în Regatul Spaniei, Bogdan Aurescu va efectua şi o vizită la Centrul Satelitar al UE (SatCen) de la Torrejon de Ardoz.

De asemenea, ministrul român va inaugura expoziţia „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane” la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, eveniment de anvergură aflat sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi al Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei.

Expoziţia poate fi vizitată, în mod gratuit, în perioada 1 octombrie 2021 – 27 februarie 2022, la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid. Curatorii expoziţiei sunt Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul Naţional de Arheologie al Spaniei.

Evenimentul face parte din programul de diplomaţie publică şi culturală dedicat aniversării, în anul 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Regatul Spaniei, parteneri strategici uniţi de rădăcini istorice şi culturale, printre care originea latină şi personalitatea împăratului Traian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...