Ministrul britanic al Sănătății și-a cerut scuze după ce a îndemnat populația să nu se ferească de coronavirus

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, şi-a cerut scuze duminică pentru că a sugerat că naţiunea nu ar trebui să se „ferească” de coronavirus, în remarci care au fost catalogate drept insensibile de familiile îndoliate şi de parlamentari din opoziţie, transmite dpa.

Ministrul a şters duminică tweet-ul în care a făcut comentariul jignitor, recunoscând că „a fost o alegere proastă a cuvântului” şi cerându-şi scuze sincere.

El a făcut comentariul iniţial pe Twitter sâmbătă, când a anunţat că s-a „vindecat complet” după o infecţie cu coronavirus, după ce fusese vaccinat cu două doze, şi a spus că „simptomele sale au fost foarte uşoare, datorită vaccinurilor uimitoare”.

„Vă rog, dacă nu aţi făcut-o încă, faceţi-vă vaccinul, pentru că trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, în loc să ne ferim de el”, adăugase ministrul.

Javid a fost nevoit să îşi ceară scuze după ce asociaţia Covid-19 Bereaved Families for Justice s-a alăturat unor parlamentari catalogând sugestia sa de „laşitate” ca fiind jignitoare pentru persoanele care au făcut scut şi pentru cele care au rămas acasă pentru a proteja societatea.

„Mi-am exprimat recunoştinţa că vaccinurile ne ajută să luptăm ca societate, dar a fost o alegere proastă a cuvântului şi îmi cer scuze cu sinceritate”, a declarat ministrul duminică.

„La fel ca mulţi, am pierdut persoane dragi din cauza acestui virus îngrozitor şi nu aş minimaliza niciodată impactul său”, a adăugat el.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole