Ministrul britanic al transporturilor se alătură cursei pentru succesiunea lui Boris Johnson

Ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, a declarat sâmbătă pentru publicaţia Sunday Times că se va înscrie în cursa pentru a-i succeda premierului Boris Johnson la şefia Partidului Conservator, potrivit Reuters

Shapps a exclus organizarea de alegeri naţionale în cazul unei victorii, angajându-se să pregătească un buget de urgenţă în primele 100 de zile ale eventualului său guvern pentru a reduce taxele achitate de persoanele cele mai vulnerabile şi pentru a acorda sprijin de stat firmelor cu un consum ridicat de energie, relatează ziarul într-un articol publicat online pe internet sâmbătă.

„Am avut doi ani şi jumătate de guvernare tactică de către un centru adeseori distras. Acest lucru trebuie să înceteze. Trebuie să fim un guvern strategic, sobru în analiza sa şi nu unul care caută publicitate”, a spus Shapps.

Potrivit Sunday Times, obiectivul lui Shapps este de a face faţă crizei legate de costul vieţii şi de a reconstrui economia britanică astfel încât aceasta să devină cea mai importantă în Europa până în 2050.

Anterior, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, unul dintre candidaţii favoriţi pentru a-i succeda premierului Boris Johnson, a anunţat sâmbătă că a luat decizia de a nu se prezenta în competiţia pentru şefia partidului şi a guvernului.

Boris Johnson a anunţat joi că demisionează din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, cedând în faţa apelurilor din partea miniştrilor şi parlamentarilor Partidului Conservator, potrivit Reuters.

Cu o poziţie slăbită considerabil după o serie de scandaluri, între care cel legat de petrecerile desfăşurate la Downing Street în timpul restricţiilor din pandemie, alegeri parţiale încheiate cu înfrângeri usturătoare pentru conservatori şi demisii în lanţ din cabinet, Johnson a fost constrâns să-şi dea demisia, dar a spus că doreşte să rămână la conducerea guvernului până la numirea viitorului premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...