Ministrul Cseke cere ajutorul UE: România are nevoie de personal medical și medicamente

Publicat: 20 oct. 2021, 18:15, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Ministrul Cseke cere ajutorul UE: România are nevoie de personal medical și medicamente
Cseke Attila (INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu)

Ministrul interimar al Sănătății a solicitat ajutorul Uniunii Europene constând în personal medical și medicamentul Tocilizumab.

Într-o discuție cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentră, ministrul Cseke Attila a explicat că țara noastră are mare nevoie de medici și de medicamentul Tocilizumab.

Comisarul european a fost informat asupra situației epidemiologice la nivel național. În timpul discuției, ministrul Cseke a subliniat faptul că România nu a atins încă vârful acestui val pandemic, că rata de vaccinare a crescut, dar insuficient.

Cseke Attila a solicitat sprijin comisarului european pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19 și pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie. 

De altfel, ministrul interimar al Sănătății a avut în după-amiaza de ieri o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că  analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României”, se arată într-o informare oficială