Ministrul Culturii: „Arta este o victimă colaterală. Nu am avut niciun focar”

Publicat: 07 oct. 2020, 16:07, de Ramona Feraru Kim, în COVID 19 , ? cititori
Ministrul Culturii: „Arta este o victimă colaterală. Nu am avut niciun focar”

După decizia de a închide teatrele și cinematografele ministul Culturii a recționat dur susținând că este dezamăgit de decizie.

Astfel, evenimentele culturale din București au fost interzise în urma deciziei luate în cadrul Comitetului de Urgență din Capitală. Artiștii și actorii au de suferit din nou, din cauza reguilor impuse de pandemie și riscă să rămână fără niciun venit.

Ministrul a declarant la un post de televiziune că: „Arta este o victimă colaterală. Nu am avut niciun focar”.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a vorbit la Antena 3 despre soluțiile care există pentru acestă indistrie grav afectată de pandemia de coronavirus.

„Încă de aseară am luat legătura cu majoritatea prefecților din țară, făcând un apel la înțelegere privind sectorul cultural. Drept dovadă stau cifrele oferite de INSP, nu a existat în ultimele 14 zile niciun focar COVID în vreo instituție de spectacol. Avem parte de un public extrem de civilizat. Noi considerăm că nu a avut niciun rol reluarea activității în sectorul cultural în această evoluție epidemiologică nefericită și de aceea am avut diferite discuții. Considerăm că domeniul cultural este unul care are nevoie de continuitate și nu trebuiesc întrerupte activitățile în sălile de spectacol”, a spus ministrul Culturii.