Ministrul Culturii: „Vaccinarea în România nu este obligatorie, atunci trebuie să avem în vedere și respectarea liberului acces la fenomenul cultural”

Certificat de vaccinare, test negativ sau dovadă că persoana a trecut prin boală, reprezintă scenariile pe care la propune ministerul Culturii pentru organizarea festivalurilor în această vară.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a spus la Europa FM, că există și varianta în care participanții să fie testați la intrare.

Vaccinarea în România nu este obligatorie, atunci trebuie să avem în vedere și respectarea liberului acces la fenomenul cultural.

Am analizat și am propus mai multe variante Institutului Național de Sănătate Publică, fie prezentarea unei adeverințe de vaccinare, fie prezentarea unui test negativ efectuat cu maximum 48 de ore înainte, sau prezentarea unui document medical care să ateste că participantul a trecut deja prin boală”, a spus ministrul Culturii.

Totodată, Ministerul Culturii își dorește și modificarea regulilor privind închiderea și deschiderea teatrelor sau a sălilor de cinema în funcție de incidența cazurilor de COVID:

Avem nevoie de un nou set de reguli care să confere o predictibilitate pe un termen mai lung și nu să stăm zi de zi să vedem ce se mai comunică legat de rata de infectare”, a mai declarat Bogdan Gheorghiu.

1 COMENTARIU

  1. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu nu vrea sa recunoască adevarul ca sunt înfrânți. Adevarul nu exista. Minciuna este întoarsă și pe fata și pe dos ca la Ploiești.
    Privește către spitalele românești, te îngrozești la tot ce te înconjoară. ( Mai nou descoperim și mentalitatea criminala din sistem )
    Privește către numărul mare de medici tineri 35 ani – 45 ani ! Sunteți într-o situație favorabila super okay’ care va așează pe un loc fruntaș in Europa.
    Lenea, corupția, nepăsarea și sărăcia va omoară într-un mod sigur și tăcut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole