Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: România vrea să doneze Bangladeshului 200.000 de doze de AstraZenca

Publicat: 08 oct. 2021, 19:00, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: România vrea să doneze Bangladeshului 200.000 de doze de AstraZenca
Bogdan Aurescu_INQUAM_Photos_George_Calin

România intenţionează să doneze Bangladeshului 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca, a anunţat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul unei declaraţii comune de presă cu omologul său AK Abdul Momen, aflat în vizită la Bucureşti.

Am discutat, în egală măsură, despre eforturile noastre de combatere a pandemiei de COVID-19 şi în acest context l-am informat pe colegul meu despre intenţia ţării noastre de a acorda o donaţie de 200.000 de doze de vaccinuri AstraZeneca către Bangladesh„, a afirmat şeful diplomaţiei române. El a evidenţiat că vizita ministrului AK Abdul Momen la Bucureşti este „o premieră”.

Este prima dată când un ministru de Externe din Bangladesh vizitează România. De când am fost numit ministru de Externe, am redeschis ambasada noastră în România. Din motive diverse a fost închisă în 1995 şi am redeschis recent misiunea diplomatică. Sper că, în viitor, România va deschide misiunea diplomatică care a avut activitate din 1973 până în 2000″, a spus, la rândul său, AK Abdul Momen.