Ministrul Deca, informații foarte importante pentru elevii care dau examene

Liderii celor trei mari sindicate din educație au anunțat luni, după negocierea cu ministrul Muncii, Marius Budăi, că protestul programat pentru marți, 30 mai, rămâne valabil.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, luni, după discuțiile cu sindicatele din educație, că, „în acest moment, calendarul examenelor rămâne în picioare”, iar termenul pentru încheierea mediilor pentru clasele a 8-a și a 12-a poate fi prelungit, dar niciun copil nu rămâne cu situația neîncheiată.

„În acest moment nu suntem în situația în care să temporizăm în vreun fel calendarul de examene. (…) În acest moment, calendarul rămâne în picioare.A început înscrierea la Bacalaureat, continuă până pe 7 iunie, deci e timp suficient. ”, a afirmat Ligia Deca.

Ea a explicat că termenul pentru încheierea mediilor este 2 iunie la clasele terminale.

„În cazul în care va fi nevoie, vom prelungi acest lucru. Niciun elev care se află în clasa a 8-a sau a 12-a nu va rămâne fără situația încheiată, fără posibilitatea să susțină examenul”, a precizat ministra.

„Dacă conflictul se va prelungi, vom avea posibilitatea de prelungire a cursurilor și reprogramare a calendarului de examene. Toții elevii se vor înscrie și data va fi stabilită astfel încât să poată susține acest examen”, a mai declarat Ligia Deca.

În legătură cu elevii care vor să se înscrie la facultăți din alte țări, ministrul Educației a precizat: „Dacă vor exista prelungiri, vom lua legătura cu omologi din alte state și pentru a-i ajuta pe elevii care au nevoie să depună acte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...