Ministrul Economiei anunță înghețarea salariilor pentru o categorie de angajați

Salariile bugetarilor nu vor fi tăiate cu 20%, așa cum susține economistul șef al BNR. În schimb, vor fi înghețate lefurile demnitarilor, susține ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Economistul şef al BNR, Valentin Lazea, afirma joi că nu este deloc normal ca salariul mediu în sectorul bugetar să fie mai mare decât în mediul privat. În opinia lui, s-ar putea reduce cu o cincime veniturile în domeniu dacă săptămâna de lucru ar fi redusă pentru bugetari la patru zile, fiind redus proportional și venitul.

„O soluţie ar putea fi, de exemplu, săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului. Măcar aşa s-ar ajunge spre un cvasiechilibru între salariile bugetare şi salariile din mediul privat. Iarăşi, o soluţie ar fi din nou o intrare în sectorul bugetar la şapte ieşiri, cum s-a mai aplicat în trecut şi se mai pot imagina”, a spus Lazea.

Invitat la Antena 3, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a negat joi seara această ipoteză.

„Este un scenariu la care dânsul s-a gândit. Nu cred că aţi văzut în programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal că vorbim de tăieri de salarii în sectorul bugetar. Deci nu vorbim despre aşa ceva. Vorbim eventual de îngheţarea, şi cred că cu certitudine, a salariilor demnitarilor. Asta se va întâmpla cu certitudine, cum s-a întâmplat la 1 ianuarie 2020: salariile demnitarilor nu au crescut”, a spus Popescu.

2 COMENTARII

  1. Să li se taie: mașina,telefonul,secretara,etc, să fie că orice alt bugetar.! mărirea de salarii ale demnitarilor sa se facă numai prin referendum! magistrații să nu nu mai dea soluții în ceea ce privește veniturile!poate se gândesc din tramvai sau din troleu la soluții pentru țară!O carte de muncă-un salariu!(pensie)!nu 7-8venituri, că n-a avut 7 vieți ca pisica!sau 7carti de muncă!asta până n-o sări poporul pe ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ion Teleanu

Cele 23 de ținte de la Montreal, ignorate de România

Către sfârșitul anului trecut, mai exact în perioada 7-19 decembrie 2022, s-a desfășurat la Montreal, Canada, conferința privind diversitatea biologică. Evenimentul a trecut neobservat...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...