Ministrul Economiei tras la răspundere de premierul Ciucă pentru directorul „dușman al minerilor” de la Salrom

Scandalul uriaș de la Societatea Națională a Sării SA-Salrom declanșat de abuzurile directorului general Dan Constantin Dobrea l-a determinat pe primul ministru Nicolae Ciucă să ia o decizie fermă.

Avertismentul minerilor de la Salrom

La sfârșitul lunii iulie 2022, Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA, îi cerea, printr-o scrisoare deschisă, premierului Nicolae Ciucă să stopeze abuzurile directorului Dan Constantin Dobrea.

”Facem apel la dumneavoastră să creșteți exigențele naționale privind acțiunile acestui dușman al minerilor (Dan Constantin Dobrea), acesta este doar o parte vizibilă a aisbergului corupt, numit ilegal de Ministerul Economiei în fruntea Societății Naționale a Sării”, se menționează în scrisoarea deschisă a minerilor către premier.

Totodată, Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA îl avertizează pe primul ministru de ”Existența unui complot urzit de actuala conducere sub autoritatea Ministerului Economiei spre a vinde o companie fanion a statului român și a reprima mișcarea de rezistență a Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA”. De asemenea, minerii l-au anunțat pe premier că ”Trecutul elastic și fluid, determinat de necesitatea prezentului domn Dan Constantin Dobrea la conducerea Societății Naționale a Sării SA este cu atât mai nocivă încât a determinat pe ministrul Economiei să abordeze tema vânzării pachetului de acțiuni deținut de Fondul Proprietatea către o companie din Austria prin intermediul Bursei Române de Valori”.

Ministrul Florin Spătaru, băgat în corzi de Ciucă

În urma acestei scrisori, PUTEREA a solicitat premierului Nicolae Ciucă să precizeze ce măsuri se vor față de aspectele semnalate de Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA.

Răspunsul primit, prin intermediul Secretariatul General al Guvernului a fost că ”a redirecționat cererea Ministerului Economiei, în vederea soluționării și comunicării unui răspuns”. Astfel, spus, ministrul Economiei, Florin Spătaru, cel care l-a impus pe Dan Constantin Dobrea la conducerea Salrom, va trebui să soluționeze conflictul și, totodată, să comunice un răspuns.

Dobrea se propune director general și tot el se votează… director general

Trebuie precizat că numirea și menținerea lui Dan Constantin Dobrea la șefia Salrom este o înșiruire de abuzuri și ilegalități cu iz penal care deja sunt instrumentate de instituții de forță ale statului. În ședința CA de la Salrom din data de 15 februarie 2022, Dan-Constantin Dobrea renunță la funcția de președinte al CA și rămâne membru.

Dar, surpriză! Cei cinci membrii ai Consiliului de Administrație de la Salrom, printre care și Dan-Constantin Dobrea, îl propun director general pe… Dan-Constantin Dobrea. Toți cei cinci membrii, adică și Dobrea au fost de acord ca Dobrea să fie director general. Adică, Dobrea se propune director general și tot el se și votează ca…director general.

Drumul lung al cumetriilor de la terasa de fițe din Galați, via Primăria Lehliu Gară, la Salrom

Ceea ce se știe mai puțin este faptul că Dan-Constantin Dobrea este nașul actualului edil al municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și este foarte bun prieten cu actualul ministru al Economiei, Florin Spătaru, cel care l-a impus la Salrom și la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia.

Surprinzător, în declarația de averea, Dobrea a menționat că în 2021 nu a avut niciun venit, dar el controlează de ani buni una dintre terasele de fițe din Galați – ”C. House Lounge Cafe”. Însă, tot printr-o inginerie administrativă, actualul director general de la Salrom a ajuns pe 17 ianuarie 2021 inspector la Primăria Lehliu Gară, după care la 1 mai 2021, chiar dacă era zi liberă, ajunge inspector la Primăria Galați, adică în subordinea finului său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...