Ministrul Eduard Novak a refuzat să recite versurile imnului României (VIDEO)

Ministrul Sportului, cetățeanul român de etnie maghiară, Eduard Novak, a refuzat să recite versurile imnului României, după scandalul iscat de hocheiștii de la Echipa Națională, care au cântat imnul Ținutului Secuiesc, și cărora Novak le-a luat apărarea.

Invitat la B1 TV, a fost rugat de către jurnalistul Dan Bucura, gazda emisiunii Selectiv, să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”. Asta după ce Naționala masculină a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a evoluat recent la Campionatul Mondial, în Slovenia, iar la ultimul meci, cu Ungaria, a avut loc un moment scandalos: „tricolorii”, s-au aliniat la finalul meciului și au asistat la intonarea „imnului Ținutului Secuiesc”.

„O să încep eu, continuați dumneavoastră”, i-a spus Dan Bucura. Când i-a venit rândul, ministrul s-a blocat și a preferat să zâmbească, într-un moment stânjenitor de tăcere. Bucura a terminat prima strofă, moment în care Novak a dat din cap și s-a rezumat la a spune doar „Da, da”.

Dan Bucura a postat clipul pe pagina personală de Facebook și a comentat: „Așa ceva te lasă fără cuvinte… Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al Romaniei!”, a scris jurnalistul.

Despre scandalul iscat la Mondialul de hochei, Eduard Novak a spus că este unul creat artificial de politicieni și de oamenii din Federație.

„E un scandal care a fost foarte manipulat politic, în primul rând. Unii au adunat câteva like-uri în plus. Au reușit să obțină niște avantaje politice, dar acest lucru trece. De ce am reacționat așa târziu? Am vrut să văd reacțiile și ce s-a întâmplat acolo. Acești jucători nu au cântat imnul, doar au stat în fața oamenilor, au ascultat spectatorii.

Ilie Năstase: Nu e normal ca un ministru să nu știe versurile imnului

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, luni, că nu este normal ca ministrul Sportului, Eduard Novak, să nu cunoască versurile Imnului României.

„Nu comentez că nu ştiu, întrebaţi-l pe el (n.r. – pe Eduard Novak). Nu mă bag… Nu prea e normal ca un ministru să nu cunoască versurile imnului. Dar nu pot să îmi dau eu cu părerea, cine l-a pus pe dânsul acolo ar trebui să îl întrebe”, a spus Năstase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...