Ministrul Eduard Novak a refuzat să recite versurile imnului României (VIDEO)

Ministrul Sportului, cetățeanul român de etnie maghiară, Eduard Novak, a refuzat să recite versurile imnului României, după scandalul iscat de hocheiștii de la Echipa Națională, care au cântat imnul Ținutului Secuiesc, și cărora Novak le-a luat apărarea.

Invitat la B1 TV, a fost rugat de către jurnalistul Dan Bucura, gazda emisiunii Selectiv, să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”. Asta după ce Naționala masculină a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a evoluat recent la Campionatul Mondial, în Slovenia, iar la ultimul meci, cu Ungaria, a avut loc un moment scandalos: „tricolorii”, s-au aliniat la finalul meciului și au asistat la intonarea „imnului Ținutului Secuiesc”.

„O să încep eu, continuați dumneavoastră”, i-a spus Dan Bucura. Când i-a venit rândul, ministrul s-a blocat și a preferat să zâmbească, într-un moment stânjenitor de tăcere. Bucura a terminat prima strofă, moment în care Novak a dat din cap și s-a rezumat la a spune doar „Da, da”.

Dan Bucura a postat clipul pe pagina personală de Facebook și a comentat: „Așa ceva te lasă fără cuvinte… Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al Romaniei!”, a scris jurnalistul.

Despre scandalul iscat la Mondialul de hochei, Eduard Novak a spus că este unul creat artificial de politicieni și de oamenii din Federație.

„E un scandal care a fost foarte manipulat politic, în primul rând. Unii au adunat câteva like-uri în plus. Au reușit să obțină niște avantaje politice, dar acest lucru trece. De ce am reacționat așa târziu? Am vrut să văd reacțiile și ce s-a întâmplat acolo. Acești jucători nu au cântat imnul, doar au stat în fața oamenilor, au ascultat spectatorii.

Ilie Năstase: Nu e normal ca un ministru să nu știe versurile imnului

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, luni, că nu este normal ca ministrul Sportului, Eduard Novak, să nu cunoască versurile Imnului României.

„Nu comentez că nu ştiu, întrebaţi-l pe el (n.r. – pe Eduard Novak). Nu mă bag… Nu prea e normal ca un ministru să nu cunoască versurile imnului. Dar nu pot să îmi dau eu cu părerea, cine l-a pus pe dânsul acolo ar trebui să îl întrebe”, a spus Năstase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...