Ministrul Educației: Dacă incidența trece în Bucureşti de 3 la mie, 54-55 de şcoli trec în online săptămâna viitoare

Ministrul Educației a vorbit despre modul și mai ales situațiile în care elevii vor trece în online. Potrivit informațiilor furnizate de Sorin Cîmpeanu, în cazul în care, în București, se depășește incidența de 3 la mie, școlile care au o rată de vaccinare mai mică de 60% vor trece în sistem online.

Totuși, Sorin Cîmpeanu a anunțat că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar de săptămâna viitoare, în cazul în care incidența din București ar depăși 3 la mie.

În România, există școli în care s-au vaccinat peste 60% din membrii personalului, dar există și unități de învățământ în care rata de vaccinare în rândul personalului este de 10%. În trecut, Sorin Cîmpeanu s-a declarat dezamăgit de cifrele din urmă, precizând că vor exista discuții cu privire la eventuale măsuri în aceste situații.

 „După regulile în vigoare, dacă în Bucureşti va fi o incidenţă de peste 3 la mie, acele 54 – 55 de şcoli care nu vor avea rata de vaccinare, vineri, de 60% vor trebui să treacă, din păcate, în online”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Deși există școli în care rata de vaccinare este de 10%, în România avem și unități de învățământ unde rata de imunizare a depăsit 60%.

„Dacă am impus acea condiţie de minim 60%, printre alte motive – principalul motiv este conştiinţa cadrului didactic – dar printre alte motive, sunt convins că a contribuit şi această rată de vaccinare minimă de 60% pentru a putea funcţiona cu prezenţă fizică. Avem 14.000 de şcoli şi grădiniţe în care rata de vaccinare este de peste 60%”, a mai precizat ministrul.

Din totalul elevilor s-au vaccinat aproximativ 40%, datele arătând că în rândul acestora, până în prezent, s-au imunizat 456.000 de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...