Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a semnat ordinul privind metodologia de feedback din partea elevilor

Publicat: 05 iun. 2021, 10:30, de Răzvan Zamfir, în Educație , ? cititori
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a semnat ordinul privind metodologia de feedback din partea elevilor
Sorin Câmpeanu (Sursa: Inquam Photos / George Calin)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a semnat un ordin privind metodologia de feedback din partea elevilor şi a precizat că acest lucru nu înseamnă că elevul va da notă profesorului, ci va îmbunătăți metoda de predare a acestuia.

„De 1 iunie am semnat un ordin de ministru cu metodologia de feedback din partea elevilor. A se înţelege foarte bine – părerea elevilor este esenţială, îi ascultăm. Avem o rugăminte foarte importantă – să nu confunde vreodată rolul elevului cu rolul profesorului. În niciun caz nu poate fi confundat rolul elevului cu cel al profesorului. Am observat o dorinţă a unor elevi de a da note profesorilor. Nu aşa se face„, a spus ministrul, la Digi 24.

Potrivit acestuia, feedbackul reprezintă un instrument pe care profesorul îl foloseşte pentru a-şi îmbunătăţi metoda de predare în funcţie de ceea ce percepe elevul asupra modului în care profesorul predă la ore. De asemenea, asupra relaționării dintre elev și profesor.

„Feedbackul este un instrument pe care profesorul îl foloseşte pentru a-şi îmbunătăţi metoda de predare în funcţie de ceea ce percepe elevul . Nicidecum nu este o posibilitate ca elevul să dea notă profesorului. Acel instrument este destinat exclusiv profesorului care colectează acest feedback„, a explicat Cîmpeanu.