Ministrul Finanțelor: „Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil”

Acciza la combustibil ar putea fi redusă la jumătae, timp de trei luni, confirmă Adrian Câciu, ministrul Finanțelor. Conform unor surse guvernamentale, măsuri de plafonare ar putea fi luate și în domeniul prețurilor la curent electric și gaze naturale, cel puțin pentru încă o lună.

Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a transmis marți Câciu.

Reprezentanții coaliției de guvernare au convenit astăzi o nouă etapă pentru reducerea nivelului facturilor la energie.

Conform unor surse guvernamentale, este vorba de plafonarea prețurilor pentru încă o lună, aprilie, iar tarifele propuse sunt de 0,31 lei/ kwh la gazele naturale, 0,8 lei/ kwh la energia electrică.

Între timp, liderii coaliției vor discuta cu Comisia Europeană pentru a găsi o soluție de a reglementa prețurile la energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole