Ministrul finlandez al Apărării își ia concediu de paternitate în plin proces de aderare la NATO

Antti Kaikkonen, ministrul finlandez al Apărării, a anunțat recent că în luna ianuarie va fi în concediu de paternitate, deși Finlanda este în procedură de aderare la NATO. Partidul ministrului finlandez al Apărării a salutat decizia acestuia, transmite BFMTV

„Susținem cu mândrie decizia lui Antti Kaikkonen”, a declarat ministrul Finanțelor și șeful partidului Centre, Annika Saarikko, membru al coaliției la putere la Helsinki.

Antti Kaikkonen a anunțat săptămâna această că a luat decizia de a lipsi din 6 ianuarie până la începutul lunii februarie pentru a se ocupa de al doila copil, născut în luna iulie. „Copiii sunt încă mici și vreau să-mi amintesc de ei așa nu prin fotografii”, a scris pe Twitter.

O decizie rară

Ca și alte țări nordice, și în Finlanda concediul de paternitate de două-trei luni, după nașterea copilului, a devenit o practică curentă.

În Finlanda, taților le sunt oferite 54 de zile de concediu. Aproape 80% fac uz de acest concediu, dar numai o parte în totalitate.

Totuși, aceast concediu este rar printre politicieni, Antti Kaikkonen fiind printre primii bărbați care fac acest anunț.

Fostul prim ministru Paavo Lipponen a fost primul care și-a luat în două rânduri câteva zile de concediu de paternitate, chiar când era șeful guvernului.

Libertatea de a lua sau de a decide un concediu familial aparține fiecăruia, a afirmat Annika Saariko. Deputatul Mikko Savola va asigura interimatul.  

După ce Rusia vecină a invadat Ucraina, Finlanda și Suedia și-au anunțat, în luna mai, candidaturile la NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...