Ministrul german al justiţiei: Persoanele care au fost complet vaccinate ar putea beneficia de ridicarea anumitor restricţii

Persoanele care au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului ar putea beneficia în scurt timp de ridicarea anumitor restricţii, a declarat sâmbătă ministrul german al justiţiei, Christine Lambrecht, transmite dpa.

„Dacă se stabileşte că o vaccinare nu numai că protejează împotriva bolii, ci poate şi să împiedice transmiterea mai departe a virusului, acest lucru trebuie luat în considerare la stabilirea măsurilor”, a declarat ministrul german al Justiţiei pentru ziarul Handelsblatt.

„Acesta nu este un privilegiu pentru cei vaccinaţi, ci o cerinţă a Constituţiei”, a adăugat ea.

Problema unei ridicări parţiale a restricţiilor pentru cei vaccinaţi va fi dezbătută luni într-o şedinţă a liderilor de stat şi federali din Germania, la două zile după intrarea în vigoare a unui set de măsuri mai dure anticoronavirus la nivel federal. Potrivit ministrului german, noua lege federală autorizează în mod explicit stabilirea de „reglementări speciale, excepţii şi facilităţi pentru persoane presupus imunizate în faţa coronavirusului”.

Oamenilor trebuie să li se prezinte beneficiile vaccinării, a adăugat Lambrecht. „Cetăţenii îşi pun în mod întemeiat întrebarea de ce libertăţi se vor putea bucura din nou după o vaccinare”, a încheiat ea.

Camera inferioară a Parlamentului german, Bundestag-ul, a decis o frână federală de urgenţă împotriva celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...