Ministrul german de Externe vine azi în România. Scopul vizitei include Portul Constanța

Ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, ajunge vineri, 15 iulie, la București și Constanța.

Prima sa vizită în calitate de ministru al afacerilor Externe în România va marca cea de-a 30-a aniversare a Tratatului de prietenie româno-german și ”va evidenția relațiile strânse și bazate pe încredere dintre cele două țări”, a transmis Ambasada Germaniei în României într-un comunicat.

La București, Annalena Baerbock va co-prezida cea de-a doua conferință ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova.

Împreună cu omologul său, Bogdan Aurescu, și cu Chrysoula Zacharopoulou, secretar de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, ministrul german de Externe va face apel la țările participante să continue și să dezvolte măsurile de sprijin pentru Republica Moldova de la prima conferință ministerială din 5 aprilie de la Berlin, privind situația refugiaților din Ucraina, gestionarea frontierelor, securitatea energetică și reziliența economică.

Discuții și întrevederi

După conferință, în cursul după-amiezii, Annalena Baerbock va avea întrevederi cu premierul Ciucă șși cu ministrul de Externe Aurescu.

Aceștia vor discuta pe teme legate de politica bilaterală și europeană, se vor consulta cu privire la situația din Ucraina, precum și intensificarea cooperării în domeniile politicii de securitate, economiei, climei și energiei, se mai arată în comunicat. Baerbock se va întâlni cu președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, după care se va duce la Constanța.

Împreună cu oficiali locali și reprezentanți ai companiilor DB Schenker, DB Cargo și Wiebe Holding, ea va discuta despre exporturile de cereale din Ucraina prin portul Constanța, notează euractiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...