Ministrul Justiției: 546 de angajați ai instanțelor, infectați cu Covid-19. Au fost constatate și trei decese

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, potrivit datelor pe care le-a primit de la reprezentanții Curților de Apel din România, 546 de angajați ai instanțelor au fost infectați cu coronavirus, iar cinci dintre aceștia sunt cazuri de ATI.

De asemenea, au fost constatate și trei decese în rândul persoanelor infectate, astfel Predoiu a anunţat că ministerul pe care îl conduce este pregătit să intervină şi să susţină modificări la nivel legislativ pentru a asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în instanţe şi parchete.

„Noi am fost în contact cu Curţile de Apel, cu Ministerul Public. (…) Ce pot să vă spun, pe baza datelor primite, este că în instanţe avem un număr de cazuri de infectare, astăzi, de 546 de persoane infectate, din care avem 5 cazuri în ATI. Sunt înregistrate la nivel naţional, pe ce date avem noi până la ora asta, trei decese în acest context: un caz de infarct anterior a avut COVID şi a fost internat la ATI, la Tribunalul Bacău, un deces la Timişoara, un deces la Iaşi. Nu am detalii, este ce mi-a parvenit de la Curţile de Apel”, a declarat ministrul Justiţiei, marţi, într-o conferinţă de presă, citat de News.ro.

Câți bani a dat Ministerul Justiției pentru a ajuta instituțiile ce țin de justiție

În acest context, Predoiu a anunțat că Ministerul Justiției a dat aproape 35 de milioane de lei pentru a asigura măsurile necesare prevenirii îmbolnăvirilor în instituțiile care țin de justiție.

„Aş vrea să reamintesc faptul că în debutul acestei pandemii Ministerul Justiţiei a alocat atât fonduri, cât şi materiale necesare pentru protecţia instanţelor şi parchetelor. Efortul financiar cu care Ministerul Justiţiei a susţinut această protecţie a instanţelor şi parchetelor din primele etape ale echipării (…) a fost de aproximativ 35 de milioane de ei care s-au îndreptat către instanţe şi parchete pentru luarea măsurilor necesare protecţiei faţă de pandemie”, a spus Predoiu.

Predoiu: Ministerul Justiției e pregătit să intervină

Conform lui Cătălin Predoiu, Ministerul Justiţiei este pregătit să intervină, în limita competenţelor sale, dacă în urma consultărilor cu CSM şi cu preşedinţii de Curţi de Apel şi cu Ministerul Public se va ajunge la concluzia că va fi necesară o astfel de intervenţie de ordin legislativ, normativ, care să permită CSM împreună cu instanţele să efectueze o organizare a activităţii în raport de provocările din fiecare instanţă şi parchet, pentru că situaţia diferă de la instanţă la instanţă, de la parchet la parchet.

„În concluzie, suntem pregătiţi să continuăm şi efortul de echipare şi suntem gata să intervenim dacă situaţia o va impune, o să am consultări şi cu CSM mâine, în permanenţă am avut discuţii cu doamna preşedintă pe acest subiect”, a mai afirmat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...