Predoiu: Timp de trei ani au fost acţiuni instituţionale de subminare a capacităţii parchetelor şi a poliţiei, conduse de PSD

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, susține că timp de trei ani au fost acțiuni instituționale de subminare a capacității parchetelor și a poliției, care au fost conduse de PSD, și că în acea perioadă a fost pusă în funcțiune o „maşinărie politică şi mediatică” de culpabilizare a întregului corp de procurori, poliţişti şi magistraţi.

Ministrul Justiției a declarat într-o conferință de presă că simte în atitutudinea procurorilor şi poliţiştilor faptul că au recăpătat încredere şi că nimeni nu îi va mai opri.

„Simt în atitudinea procurorilor şi a poliţiştilor că au căpătat încredere din nou, că au conştiinţa faptului că nu îi va mai opri nimeni acum, nicio politică de la minister care să fie mai timidă, nici legi care să le restrângă atribuţiile, dimpotrivă, drumul va fi către consolidarea capacităţii de anchetă şi a Poliţiei, şi a Parchetelor”, a transmis ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiției, atac la PSD

 Întrebat cine îi oprea până acum, Cătălin Predoiu a răspuns, direct, PSD.

 „Timp de trei ani de zile, până în 2019, au fost acţiuni instituţionale de subminare a capacităţii parchetelor şi a poliţiei, conduse de către majoritatea PSD, care şi astăzi este în Parlament, îşi trăieşte ultimele săptămâni de viaţă parlamentară.

 Dar toate legile pe care le-au modificat au arătat intenţia din spate, intenţia reglementării, cum spunem noi, juriştii, orice lege are în spate o intenţie de reglementare, noi aici am avut intenţia de a moderniza o profesie, legile PSD au avut în spate intenţia de a bulversa, a măcina, de a distruge, de a stopa tot acest efort pe care îl fac procurorii şi poliţiştii în fiecare zi, declaraţiile, de multe ori belicoase, la adresa instituţiilor de aplicare a legii, care au fost victimele unei culpabilizări în masă, plecând de la cazuri de abuzuri sau de erori judiciare condamnabile şi care se cer a fi investigate de către Justiţie”.

Predoiu vorbește despre o „mașinărie politică și mediatică” a PSD

 Cătălin predoiu a spus că s-a pus în mişcare o „maşinărie politică şi mediatică de culpabilizare a întregului corp de procurori, şi poliţişti, şi magistraţi, în general, inducându-se în public treptat, picătură cu picătură, ideea că întregul aparat judiciar funcţionează represiv şi că întregul aparat judiciar funcţionează abuziv şi asta este neadevărat, o dovedesc statisticile şi toate hotărârile care au stat în picioare la căile de atac”.

 Cătălin Predoiu a mai afirmat că mesajul a fost de protejare a inculpaţilor, a celor care sunt anchetaţi.

„Crima organizată, văzând o astfel de atmosferă, văzând un astfel de context, a căpătat curaj, adică a înţeles şi ea mesajul dat de guvernarea PSD şi de majoritatea PSD. Îmi pare rău, nu vreau să politizez în mod excesiv, nu e campanie electorală, este realitatea istorică. Ăsta a fost mesajul. Trebuie să protejăm mai degrabă pe cei care sunt inculpaţi, cei care sunt urmăriţi, cei care sunt anchetaţi”, a mai declarat Cătălin Predoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...