Ministrul Mediului, despre pădurarul agresat în Dâmbovița: Condamn cu fermitate acest tip de acte care depășesc limita umanității

Cazul pădurarului de la Dâmboviţa care a fost bătut este cu atât mai grav cu cât hoţii de lemne au demonstrat că nu au nicio limită, au acţionat în grup şi au atacat chiar şi familia pădurarului, consideră ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Condamn cu fermitate acest tip de acte care depăşesc orice limită a umanităţii şi a raţiunii şi voi urmări cu mare atenţie ancheta organelor abilitate pentru că vreau să fiu sigur că toţi cei care au atacat pădurarul din Dâmboviţa, pentru simplul fapt că şi-a făcut datoria, vor primi pedepsele meritate!„, a scris sâmbătă, pe Facebook, ministrul Mediului.

Barna Tanczos a amintit, în context, că în calitate de senator a depus în Parlament un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de poliţişti şi jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancţionează cu pedepse sporite.

Vrem astfel să ne asigurăm că personalul silvic, aflat zi şi noapte în lupta cu hoţii de lemne, va beneficia de statutul şi de protecţia pe care, iată, o merită cu adevărat! De îndată ce va fi adoptată modificarea legislativă pe care am propus-o, în cazul săvârşirii faptelor reglementate în alin. (1)-(3) din art. 257 Cod penal, asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, pedepsele prevăzute de lege vor fi majorate cu jumătate din cuantumul actual. Vreau să îi mulţumesc public acestui pădurar, dar şi tuturor colegilor săi care sunt în prima linie a luptei cu hoţii de lemne, pentru că apără pădurea şi îşi fac cu adevărat meseria, chiar dacă sunt ameninţaţi de răufăcători, iar viaţa, de multe ori, le este pusă în pericol„, a subliniat ministrul citat.

Un pădurar a fost bătut de hoţii de lemne, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa anunţând, vineri, că agresorii au fost prinşi şi a fost deschis un dosar penal.

În spaţiul public au apărut imagini cu agresiunea.

Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, în care o persoana este agresată, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este împuternicit să comunice următoarele: la data de 26 august a.c., în urma unei sesizari efectuate prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 53 de ani a fost agresat fizic, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi violare de domiciliu„, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în acest caz se analizează şi existenţa elementelor constitutive ale infracţiunii de ultraj.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor se află în custodia poliţiştilor, cercetările fiind efectuate sub coordonarea procurorului de caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...