Ministrul Muncii: Doresc indexarea pensiilor în septembrie

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că își dorește ca pensiile să fie indexate cu rata inflației din luna septembrie și totodată a precizat că „evident că ministrul Muncii cere mai mult”.

„Eu doresc indexarea pensiilor în luna septembrie. Evident că ministrul Muncii cere mai mult. Am cerut o creștere importantă a pensiilor. Pe de altă parte, e evident că trebuie să ținem deficitul la 7,1 – 7,4% și trebuie să facem eforturi cu toții. O să anunțăm cu cât vom putea crește propriu-zis pensiile”, a afirmat oficialul liberal din Guvern.

Premierul Florin Cîțu a declarat că pensiile sunt mai mari anul acesta comparativ cu anul 2020. Oficialul a precizat că acestea vor rămâne la nivelul stabilit de la 1 ianuarie.

Ceea ce înseamnă că pensiile sunt mai mari decât primele opt-nouă luni din 2019, dar nu neapărat că se vor mai majora anul acesta.

„Pensiile vor fi mai mari ca anul trecut, deci anul acesta punctul de pensie este mai mare ca anul trecut. Pensiile au crescut 14%. Asta înseamnă că anul acesta, deja începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile de aproape 9 miliarde de lei de la începutul anului, aproape 1% PIB trebuie să găsim acești bani”, a declarat Cîțu.

Citește și:

Anunț important despre pensii! Cîțu: Punctul de pensie este mai mare ca anul trecut

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole