Ministrul Petre Daea a fost la un pas să fie linșat de primarii giurgiuveni

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a avut parte săptămâna trecută de o surpriză neplăcută din partea unor primari din zona legumicolă a județului Giurgiu.

Daea: ”Vă salut domnule primar”, dar primarul nu era prezent

La conferința județeană de alegeri a organizației PSD Giurgiu de săptămâna trecută, ministrul Agriculturii Petre Daea a fost protagonistul unei scene penibile (Petre Daea a adormit la alegerile de la PSD Giurgiu), dar, în același timp, a avut parte și de o surpriză neașteptată la finalul conferinței județene de la Giurgiu.

După ce s-a trezit din moțăială, Petre Daea a luat cuvântul și discursul său, de un populism ieftin, a stârnit ceva aplauze, dar și multă iritare. ”Vă salut domnule primar de la …. Și vă felicit… Vă salut dragi primari. Vă salut cu respectul care care mă încarcă astăzi pentru că dumneavoastră sunteți baza partidului”.

Dar, unii dintre primari enumerați și elogiați de Petre Daea nu erau în sală. Dar ce mai conta. A dat bine pe sticla televizorului. El trebuia doar să-și facă show-ul ieftin și a reușit.

Vrăjelile lui Daea n-au avut succes la Giurgiu

La finalul conferinței județene de alegeri, conducerea PSD în frunte cu Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Sorin Grindeanu, s-a retras împreună cu miniștrii, parlamentarii, primarii și invitații la un local ales de organizatori de la PSD Giurgiu.

Numai că aici au avut parte de un incident neașteptat avându-l ca protagonist pe ministrul Petre Daea. Mai mulți primari din zona legumicolă a județului Giurgiu printre care cel de la Prundu, Colibași, Comana și Valea Dragului, au sărit efectiv la gâtul ministrului Agriculturii, cerându-i socoteală pentru faptul că nu a rezolvat mai nimic din ce a promis.

Primarii i-au reproșat lui Daea că vorbește doar pentru a se vedea la televizor și în rest numai promisiuni și vrăjeală ieftină. Edilii erau revoltați de faptul că structurile deconcentrate ale Ministerului Agriculturii din județului Giurgiu, cum ar fi Direcția Agricolă, ADS sau APIA, îi tratezează cu sictir sau nici nu-i bagă în seamă. Adică, mai direct, le crează numai probleme.

Mai mult, primarii giurgiuveni l-au urecheat pe Daea și pentru faptul că ajutoarele promise pentru calamități n-au ajuns, subvențiile agricole sunt pe drum… dar nu se știe când ajung, iar subvenția pentru motorină este doar pe… hârtie.

În populismul său ieftin, Daea a încercat să-i tempereze și să-i aburească pe primarii, dar mai rău a agitat apele. Totul a degenerat într-un scandal de pomină și numai intervenția energică a liderilor PSD, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, l-a scăpat pe Daea de un ”masaj” fizic mai aparte.

Așadar, finalul conferinței județene a a PSD Giurgiu fost unul extrem de tensionat și nu va fi uitat prea curând de ministrul Petre Daea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...