Ministrul Rafila: „Antibiotica„ Iaşi va fabrica 2,5 milioane de pastile la două zile. ”Iodura de potasiu nu este un panceu universal”

Compania Antibiotice Iași va produce, începând de marți, 2,5 milioane de pastile de iodură de potasiu la fiecare 48 de ore, necesarul fiind de aproximativ 30 de milioane de comprimate, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, El a mai subliniat că ”iodura de potasiu nu este un panaceu universal”.

„Începând de mâine, Compania Antibiotice Iaşi va fabrica o mare cantitate într-un ritm de 2,5 milioane de pastile la două zile, în 48 de ore. Antibiotice Iaşi este un producător responsabil (…) şi s-a ocupat. Ne-am ocupat încă de acum 10 zile să facem demersuri încât să putem să asigurăm această substanţă, adică nu substanţă activă, asta producătorul şi-o procură, a transmis ministrul Rafila.  

De asemenea ministrul Rafila a precizat că Institutul Național de Sănătate Publică şi Comisia de endocrinologie a Ministerului Sănătăţii au estimat că ar fi nevoie de maxim 30 de milioane de comprimate.

Ministrul Rafila a repetat mesajul potrivit căruia ”iodura de potasiu nu este un panceu univesal. Nu se ia preventiv. (…) Este o substanță care se administrează strict la indicaţie pentru un timp limita,t pentru anumite categorii de persoane”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...