Ministrul Rafila: Formula nouă, cea mai avansată, a vaccinul anti Covid-19, probabil la sfârșitul lunii octombrie

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a anunțat că ”promisiunea pentru vaccinul cu formula nouă este probabil sfârşitul lunii octombrie, când va fi disponibil”.

”Noi am cerut furnizarea formulei celei mai avansate pentru această tulpină, BA4 şi BA5, pentru că mai există şi o formulă intermediară, BA2, care are o anumită eficienţă, dar nu similară cu BA4 şi BA5”, a precizat ministrul în cadrul unui emisiuni la Antena3.

Ministrul Rafila a mai precizat că respinge restricțiile, dar militează pentru dezvoltarea serviciilor ambulatorii.

”Pentru că, în momentul de faţă, oamenii, în weekend, seara, nu pot să se ducă decât la Unitatea de Primiri Urgenţe. Lucrul ăsta nu e normal. E la distanţă foarte mare de casă, este aglomeraţie, oamenii aşteaptă acolo. Noi trebuie să le oferim oamenilor o alternativă. Şi este această medicină ambulatorie, fie la medicul de familie. Şi trebuie să găsim soluţii să îi stimulăm pe medicii de familie să lucreze la dezvoltarea acestor servicii ambulatorii, inclusiv la cele preventive, dar şi la aceste centre ambulatorii”, a menționat prof. dr. Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...