Ministrul Sănătății a anunțat de când vor putea fi vaccinați copiii

Vaccinarea copiilor ar putea fi făcută abia după ce va exista un aviz din partea Agenției Europene a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA). Anunțul ministrului Sănătății vine în contextul în care compania americană Pfizer a anunțat o eficiență de 100% la copii și adolescenți.

Compania Pfizer a anunțat că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copii. Serul a demonstrat o eficiență de 100% într-un studiu clinic de fază a treia, făcut pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, conform cnbc.com, citat de Mediafax.

 „O veste bună vine de la Pfizer. Avem teste care certifică că vaccinul este atât sigur, cât și eficient pentru copii între 12 și 15 ani. Înainte să se treacă la vaccinarea copiilor în România, vom aștepta decizia EMA”, a spus Vlad Voiculescu la finalul ședinței de Guvern.

Vlad Voiculescu a mai anunțat că Ministerul Sănătății a primit din Fondul de rezervă 242 de milioane de lei pentru achiziția de medicamente necesare Covid-19.

„Avem prelungirea celor 2.000 de posturi care au fost necesare anul trecut pentru direcțiile de sănătate publică și ambulanțe. Este absolut îmbucurător că acești oameni pot rămâne în sistemul de sănătate și pot ajuta mai departe”, a mai declarat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole