Ministrul Sănătății anunță în ce condiții se va reveni la purtarea măștii pe stradă

Noul val de îmbolnăviri, preconizat a avea loc din cauza tulpinii delta, mult mai contagioasă decât cele de până acum, ar putea reintroduce anumite restricții ridicate în prezent, cum ar fi portul măștii în aer liber.

Principalele categorii ce ar putea fi vizate de noile restricții ar putea fi persoanele nevaccinate.

Nu cred că masca în aer liber, cel puțin pentru persoanele vaccinate, va fi necesară. Spațiile care au un risc mare de transmitere sunt spațiile închise sau zonele foarte aglomerate în aer liber. Acum, pe cifrele acestea ale pandemiei, nu intră în discuție restricții”, a anunțat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, la Digi24.

Aceasta a evitat să spună în ce condiții ar putea fi reintroduse restricțiile, dar a arătat că sunt mai multe criterii de luat în calcul.

Astfel de restricții ar putea fi luate atunci când incidența este mare. Nu cred că ne putem face acum o părere. Incidența, atunci când avem persoane vaccinate, va fi îngrijorătoare atunci când vom avea procente mai mici. Cred că trebuie să ne uităm la incidență, la numărul de paturi pentru Covid ocupate și la numărul de paturi de terapie intensivă ocupate”, a mai spus Mihăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...