Ministrul Sănătății anunță un prim pas spre depolitizarea spitalelor

Una dintre cele mai solicitate măsuri în domeniul medical, respectiv asigurarea unui management profesionist și nu a unuia sprijinit de mediul politic, va fi aplicată în scurt timp la o unitate medicală cu paturi din județul Cluj.

Joi, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat  că instituția pe care o conduce organizează concursul pentru funcția de manager pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

„Am promis depolitizarea managementului din spitale și ne ținem de cuvânt! Este un angajament asumat ferm de USR PLUS și în cadrul coaliției de guvernare de a continua măsurile începute, în acest sens, în 2016 de Vlad Voiculescu și oprite apoi de PSD”, a postat Vlad Voiculescu pe Facebook.

Potrivit anunțului publicat de Ministerul Sănătății, concursul se va desfășura în două etape. Etapa de verificare a îndeplinirii de către candidați a condițiilor de participare va avea loc pe 5 mai; cei care se califică după etapa eliminatorie își vor prezenta și susține proiectul de management pe data de 13 mai.

Rezultatele finale ale concursului urmează a fi afișate pe 17 mai.

Postului de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a devenit vacant la începutul acestui an, când ministrul Vlad Voiculescu l-a demis pe fostul director al spitalului, Petru Șușcă. În locul său a fost numit  manager interimar Prof. Dr. Claudia Gherman.

Depolitizarea conducerii spitalelor face în prezent obiectul unei campanii desfășurate de Asociația Declic în fața Palatului Parlamentului (foto). Activiștii au amplasat un ciolan gonflabil pe care stă scris „Gata cu ciolaniada” și „Depolitizați spitalele acum”, în vreme ce pe trotuar este scris mesajul „Scoateți politicul din spitale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...