Ministrul Sănătății: „Cred că ne apropiem de o stabilizare a creșterii, dar situația rămâne preocupantă”

Referitor la actualul val epidemic, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila a precizat că situația este în continuare preocupantă, dar sunt și elemente încurajatoare.

”Sigur situația rămâne preocupantă, dar două elemente ne încurajează. Dacă vreți, în primul rând, numărul de infectări, de persoane infectate care sunt internate în spital nu a crescut foarte mult. Ieri, au fost doar 200 de cazuri internate în spital, la cele 40.000 de persoane infectate.

Astăzi, la 36.000 de persoane infectate, circa 450 au fost internate în spital, iar creșterile la terapie intensivă nu sunt mari, în jur de 30-40 de cazuri pe zi, ceea ce în mod evident nu pune probleme în asigurarea asistenței medicale”, a transmis, miercuri, ministrul Sănătății, la ședința de Guvern.

”Cred că ne apropiem de o stabilizare a creșterii, astfel ca săptămâna viitoare să înceapă trendul descendent al pandemiei și să putem renunța la măsurile restrictive impuse în timp”, a mai transmis ministrul Sănătății.  

De asemenea, ministrul Rafila a anunțat că au ajuns în țară cele 50.000 de cutii de Molnupiravir și joi va începe distribuirea lor.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...