Ministrul Sănătății, despre evoluția numărului de cazuri Covid-19: Nu am scăpat de pericol

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că se așteaptă la o scădere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, însă aceasta nu va fi rapidă, ci treptată, de la o săptămână la alta.

„Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri. Nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol. Condiţiile rămân aceleaşi, nu în spital se tranşează această pandemie”, a declarat Nelu Tătaru joi, 27.08.2020 a.c., la Digi24.

Oficialul a mai precizat că în jur de 150- 170 de pacienți infectați cu virusul Sars-CoV-II sunt ventilați mecanic.

Peste 5.000 de cazuri de coronavirus la tineri până în 19 ani

Nelu Tătaru a menționat că din cei peste 83.000 de pacienți care au contactat virusul, 5.105 au vârste până în 19 ani, dintre care 1.978 sunt până la vârsta de 9 ani, iar 3.127 de la 10 la 19 ani.

Potrivit acestuia, copiii sunt purtători şi transmiţători ai noului coronavirus.

„7 septembrie va fi data când vom face evaluarea epidemiologică pentru a o putea raporta autorităţilor locale, DSP-urilor şi inspectoratelor şcolare judeţene care vor avea libertatea, între ghilimele, să adapteze în funcţie de evoluţia epidemiologică şi scenariul pe care îl vor aplica la fiecare unitate de învăţământ în parte”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...