Ministrul Sănătății din Polonia: „Le cerem angajatorilor să permită munca de la domiciliu cât mai mult posibil”,

Publicat: 19 mart. 2021, 21:30, de Roxana Roseti, în Internațional , ? cititori
Ministrul Sănătății din Polonia: „Le cerem angajatorilor să permită munca de la domiciliu cât mai mult posibil”,

În încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, Polonia reintroduce, de sâmbătă, mai multe restricții. Hotelurile și sălile de cultură se închid, la fel și pârtiile de schi, piscinele şi alte facilităţi sportive recreative, precum şi mall-urile.

Restricțiile se mențin în intervalul 20 martie – 9 aprilie. Ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski (foto), a transmis, într-o conferință de presă, că „pandemia continuă să se dezvolte şi nu există niciun indiciu că încetineşte”.

Ministrul a mai anunțat că restricţiile în vigoare acum în patru din cele 16 regiuni ale Poloniei vor fi extinse la nivelul întregii ţări. „Le cerem angajatorilor să permită munca de la domiciliu cât mai mult posibil”, a mai spus ministrul, potrivit Reuters.

Se intră în regim de cursuri online

„Copiii cu vârste între 7 şi 9 ani vor intra şi ei în regim de cursuri online pentru următoarele trei săptămâni”, a precizat Niedzielski.

Conform ministrului Sănătăţii, Polonia ar putea înregistra peste 30.000 de cazuri noi zilnice de infectare săptămâna viitoare dacă actuala tendinţă va continua.

Potrivit datelor comunicate de ministerul Sănătății din Polonia, miercuri au fost raportate 25.052 de cazuri noi, cel mai ridicat bilanţ zilnic consemnat în 2021.