Ministrul Sănătății din Sri Lanka, între siropul „miraculos” și COVID

Pavithra Wanniarachchi, ministrul Sănătății din Sri Lanka, a susținut un sirop din plante pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus. Acum a fost confirmată pozitiv cu coronavirus.

Pavithra Wanniarachchi a fost confirmată pozitiv la testul pentru coronavirus, potrivit BBC, aceasta după ce a promovat siropul, produs de un șaman care pretindea că este un remediu pe viață împotiva virusului. Ministrului i s-a cerut să se autoizoleze, iar toți contacții imediați au intrat în izolare.

Știrea că ministrul Sănătății s-a infectat cu coronavirus a apărut la câteva ore după ce Sri Lankaa aprobat utilizarea în condiții de urgență a vaccinului Oxford – AstraZeneca. Primele doze ale serului urmează să ajungă în țară săptămâna viitoare.

Rețeta, primită într-un vis

Wanniarachchi este al patrulea ministru care este confirmat pozitiv în Sri Lanka. Un alt ministru, care a folosit licoarea produsă de șaman, a fost testat pozitiv de curând. Șamanul care a inventat licoarea a declarat că rețeta a primit-o într-un vis! Doctorii din țară au contrazis presupusa eficiență a siropului, însă AFP nota că mii de oameni au călătorit în satul șamanului pentru a-l procura.

Sri Lanka a înregistrat 56.076 de cazuri de infecție cu coronavirus și 276 de decese pe fondul COVID-19 de la debutul pandemiei, iar în ultimele luni a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...