Ministrul Sănătății: Nu se pune problema instituirii carantinei în București

Carantinarea Bucureștiului nu a fost pusă în discuție, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru într-o conferință de presă de la Iași, fiind întrebat despre zvonurile care circulă.

„Libertatea deciziei după anumite valori este la comitetele judeţene sau Comitetul Municipiului Bucureşti pentru coordonarea intervenţiei. Se merge strict pe acele măsuri locale, dar şi acele măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii. În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi se vor lua şi alte decizii. Deocamdată, nu avem în discuţii carantinarea Bucureştiului”, a spus ministrul Sănătăţii.

Rata de incidență în Capitală a ajuns la 2,52 la mia de locuitori și se preconizează atingerea nivelului de 3 în câteva zile. Un nivel de 3 sau mai mare înseamnă, în primul rând, închiderea unităților de învățământ și mutarea cursurilor online. În plus, Comitetul poate stabili și alte restricții pentru a stopa răspândirea virusului, chaiar dacă nu se pune problema unei carantine generalizate pentru întregul oraș.

Nelu Tătaru consideră că ar trebui respectate restricţiile impuse încă de la începutul acestei pandemii.

„Să ne închidem o lună? Sunt specialişti care spun să ne închidem două luni. Din punctul meu de vedere ar trebui să respectăm nişte restricţii pe care le-am impus încă de la începutul acestei pandemii şi să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii. Să ne gândim la un corp medical care în acest moment şi ei sunt cu credinţa în suflet şi sunt la muncă de la începutul acestei pandemii şi merg în continuare. Ţin să le mulţumesc încă o dată pentru acest lucru. Suntem împreună, suntem acolo şi sper ca cei care ne furnizează aceste cazuri care înainte de a ajunge în spital nu cred în aceste cazuri să îşi reaşeze atât atitudinea, cât şi discursul”, a arătat ministrul. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole