Ministrul Sănătății: „Părinţii ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi”

Părinți retincenți în a-și lăsa copiii să învețe în clasele în care predau profesori nevaccinați ar putea cere situația direct unităților de învățământ.

Cred că părinţii ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi. Ca să fie o chestiune transparentă şi ca şcolile să promoveze mai mult vaccinarea în rândurile profesorilor”, a transmis Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, la Digi24. 

Ministrul a explicat, de asemenea, că pentru copiii din ciclul primar se vor permite măşti textile, însă pentru cei din ciclul gimnazial şi cel liceal se va impune purtarea măştilor medicale, întrucât cele textile nu sunt realizate după un standard. 

Ioana Mihăilă a vorbit şi despre orele de sport şi a explicat că, până la pragul de 2 la mie, acestea se vor putea desfăşura fără mască de protecţie, dar, pe cât posibil, în aer liber. 

După incidenţa de 2 la mie, dacă nu se pot face orele în aer liber, se va renunţa la orele de sport, dar copiii nu vor fi obligaţi să poarte masca în timpul exerciţiilor. 

Până la incidenţa de 2 la mie, ipoteza pe care o avem acum pe masă este fără mască în sala de sport, dar cu recomandarea fermă ca activităţile sportive, acolo unde se poate, să fie desfăşurate afară, doar la nevoie în interior.  Peste incidenţa de 2 la mie se renunţă la activitatea sportivă dacă ea nu se poate desfăşura afară”, a afirmat ministrul.

Mihăilă a afirmat că este îngrijorător faptul că mulţi profesori nu s-au vaccinat, pentru că se pun în pericol în primul rând pe ei. 

Cred că profesorii ar trebui să se gândească să se vaccineze”, a afirmat Mihăilă.  

Întrebată cum i se pare că puţini profesori s-au vaccinat, Mihăilă a afirmat: „Mi se pare cel puţin trist şi, cu siguranţă, îngrijorător”. 

Aceasta a adăugat că medicii, cadrele medicale şi profesorii ar trebui să fie printre vectorii care să promoveze vaccinarea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole