Ministrul Sportului vorbește despre sistarea activității sportive: Ce spune Ionuț Stroe despre această măsură

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, luni că în acest moment nu se poate pune problema sistării activității sportive, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

„În momentul de faţă, cadrul legal pentru pregătirea sportivilor şi desfăşurarea competiţiilor – îl consider suficient pentru a traversa această perioadă dificilă. Caracterul public al unor competiţii a impus anularea acestora. Nu se va întâmpla cu tot sportul românesc, pentru că avem reguli care descriu cum se practică sportul respectiv, cum se desfăşoară competiţia, modul în care sunt securizate, modul de desfăşurare şi accesul în stadioane.

Pentru moment nu ne putem gândi la o sistare a activităţii. Şi chiar dacă ar fi să trecem prin momente dificile, similare celor din momentele stării de urgenţă, acum ştim ce avem de făcut, ştim cum să pregătim în regim de cantonament. Până la urmă am învăţat din experienţele inedite cu care ne-am confruntat în această primăvară. Cel puţin, pentru loturile olimpice, naţionale, nu vor mai exista dificultăţi în asigurarea condiţiilor de continuare a pregătirii”, a spus Stroe, prezent la ceremonia de întâmpinare a loturilor naţionale de canotaj, care au revenit luni de la Campionatele Europene din Polonia.

El a exclus pentru moment, în contextul creşterii numărului de infectări, posibilitatea ca spectatorilor să le fie permis accesul pe arenele sportive:

 „În ceea ce priveşte sporturile pe stadioane şi în săli, accesul spectatorilor nu este permis tocmai pentru a preveni infectările. Perspectiva optimistă, referitor la ceea ce declaram acum două săptămâni, din păcate devine una imposibil de pus în practică în condiţiile actuale ale pandemiei. Zi de zi înregistrăm noi recorduri la numărul de infectări, or acesta este principalul factor de care depinde prezenţa spectatorilor pe stadioane. De asta ar fi hazardat pentru mine să estimez că în luna noiembrie am putea avea această posibilitate. Nu pot să fiu decât optimist şi să sper ca această cifră să scadă şi să ne putem gândi la această posibilitate. Cu toţii ne dorim să revenim la normalitatea socială, dar trebuie să ne gândim la măsuri care să securizeze sănătatea celor activează în sport”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...