Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, pedalează spre zona penală în cazul secretarului general „off-line” Ciprian Pasailă

PUTEREA a semnalat recent că timp de opt luni de zile, Ministerul Tineretului și Sportului a avut un secretar general căruia îi expirase detașarea din septembrie 2020 și cu toate acestea el a semnat o mulțime de documente ale ministerului și totodată a fost și remunerat.

Cod roșu de prostie și amatorism la vârful MTS

Faptul că Ciprian Constantin Pasailă a fost secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului până în aprilie 2021, deși îi expirase detașarea de la Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) încă de la începutul lunii septembrie 2020, demonstrează haosul din acest minister, dar mai ales amatorismul celor doi miniștrii care au păstorit această instituție- liberalul Ionuț-„Chiloțel” Stroe și udemeristul Eduard Carol Novak.

Într-un răspuns pentru PUTEREA, ministrul Carol Novak recunoaște că Pasailă a avut atribuții clare de serviciu, deși îi expirase detașarea la MTS încă din prima zi când ciclistul de la UDMR a descălecat în sediul instituției.

„În perioada 01.01.2021-14.04.2021, domnul Ciprian Constantin Pasailă, i-au fost delegate atribuții privind activitatea Serviciului de Resurse Umane și a Compartimentului Documete Clasificate, i-ar în perioada 01.01.2021-02.03.2021, i-au fost delegate atribuții privind activitatea Direcției Tehnologia Informației și Evidența Datelor”, se menționează în răspunsul lui Carol Novak către PUTEREA. Totodată, el precizează că „Începând cu data de 15.04.2021, domnul Ciprian Constantin Pasailă și-a reluat activitatea în funcția publică de conducere de șef de serviciu al Serviciului de Control și Recuperare Debite din cadrul ANOFM”.

Practic, ministrul Tineretului și Sportului recunoaște că Pasailă a ocupat ilegal funcția de secretar general de la începutul lui septembrie 2020 și până în 15 aprilie 2021, ba mai mult s-a ocupat și de documente clasificate.

Incredibil. Pasailă a fost și ministru timp de nouă zile

Mai mult, Carol Novak ne-a transmis că „În perioada 18.02.2021-26.02.2021, atribuțiile ministrului Tineretului și Sporturilor au fost delegate domnului Ciprian Constantin Pasailă.”

Astfel, timp de nouă zile Pasailă a fost ministrul Tineretului și Sportului, deși el din septembrie 2020 nu mai avea detașare la acest minister. Incredibil, dar adevărat!

Prostie cât Casa Poporului: Ministrul Carol Novak a căutat secretar general pe un site de job-uri

Culmea amatorismului și a prostiei fără limite în cazul Pasailă a fost atinsă de ministrul Carol Novak care a recunoscut pentru PS News că și-a căutat secretar general pe un site de job-uri, după ce titularului de până acum, Ciprian-Constantin Pasailă, i-a expirat detașarea din septembrie 2020.

Deci, Carol Novak recunoaște că Pasailă era aut din septembrie 2020, dar abia în 15 aprilie 2021 s-a trezit că a ocupat ilegal postul de secretar general al MTS, adică după mai bine de trei luni de când a fost impus ministru al Tineretului și Sportului.

Oare ce va spune Parchetul General despre cazul Pasailă?

În aceste condiții va fi interesant de urmărit ce vor spune instituțiile de forță ale statului gen Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sau chiar DNA despre faptul că Pasailă a ocupat ilegal aproape 8 luni acest post pentru care a și fost remunerat, dar a și semnat o mulțime de documente oficiale deși nu mai avea nicio calitate în MTS.

Nu cumva și toate angajările făcute la MTS, atât în ultima parte a mandatului lui Ionuț Stroe, dar mai ales pe vremea lui Novak sunt ilegale, dacă ținem cont că Pasailă a avut atribuții și pe domeniul resurselor umane?

Oare care este cuantumul prejudiciului adus MTS de remunerarea timp de 8 luni a lui Pasailă ca secretar general și cum se va recupera acesta?

Cazul lui Ciprian Constantin Pasailă, omul impus, susținut și garantat de Ludovic Orban, miroase de la poștă a fals și uz de fals în înscrisuri oficiale, uzurpare de calități oficiale, abuz în serviciu și însușire de foloase necuvenite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Ce produse alimentare se pot cumpăra cu tichetele sociale de 250...

Tichetele sociale de 250 lei reprezintă un sprijin material acordat persoanelor vulnerabile, scopul fiind compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana ce asigură traiul...

De unde a avut fata lui Bădălău 4 milioane de euro...

Sabina Bădălău, fiica baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău, a investit 4 milioane de euro într-un salon de lux pentru evenimente festive. Domeniul din Bolintin...