Ministrul Transporturilor, despre decongestionarea traficului de pe Valea Prahovei: Nu există „soluţii magice”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că nu există „soluţii magice” pentru decongestionarea traficului de pe Valea Prahovei.

„Nu există magie, mai ales în zona de munte unde şi constrângerile fizice care există… Eu vă spun direct, decât să spun că vom încerca, vom face, vom drege. Există soluţii punctuale, de genul semaforizare, s-au desfiinţat treceri de pietoni, dar, având în vedere că pe zona Buşteni se traversează o localitate care este într-o vale, soluţia este un bypass, un tunel al acestei autostrăzi”, a declarat ministrul Transporturilor într-o emisiune difuzată duminică de Digi 24..

Ministrul a explicat că săptămâna viitoare ar urma să fie semnat contractul pentru proiectul tehnic al autostrăzii Ploieşti – Braşov. Studiul de fezabilitate ar urma să fie terminat în 24 de luni. 

„Din păcate, într-o zonă dificilă montană, într-o vale îngustă, soluţii magice nu există de pe azi pe mâine, asta este situaţia de fapt! Nu putem interzice celor din Buşteni să trăiască normal, să nu mai aibă localitate – că da, dacă am închide cu un parapet acest drum şi l-am face ca o trecere militară în care nu mai există în stânga şi în dreapta magazine, nu mai există oameni care să se ducă la casele lor, pe o parte şi pe alta a drumului ar fi mai eficient. Pe de altă parte, să ştiţi că problema fundamentală, şi aici e mai greu de înţeles când stăm la acea coadă de două ore la Buşteni şi ne vine să ne luăm câmpii, e aparent acel punct de la Buşteni, pentru că e punctul de maxim. Dacă acolo, printr-o magie, mâine, aş face un tunel pe sub Buşteni, se mută la Poiana Ţapului şi după aia mai încolo pentru că un drum cu o bandă pe sens nu duce mai mult de 1500 de vehicule pe oră”, a explicat ministrul.

1 COMENTARIU

  1. Ce poți face când, prostul Drulă cu diploma de inginer din al sau birou confortabil, NU calculează si NU gândește suficient ? Drulă, ne va spune întotdeauna că nu există si nu va exista „soluții magice”
    Munca este făcuta pentru țărani si oameni deștepți si nicidecum pentru oameni ca Drulă .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...