Ministrul ucrainean de Externe s-a dus cu mașina la Sofia, după ce a traversat România

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se întâlnește, marți, la Sofia cu premierul bulgar Kiril Petkov, după convorbirea avută de acesta cu președintele Volodimir Zelenski, informează EFE, care citează surse din guvernul de la Sofia.

Vizita este oarecum neașteptată, dat fiind graba cu care a fost pregătită, premierul ucrainean deplasându-se la Sofia cu mașina, după ce a traversat teritoriul României.

Pe lista întâlnirilor lui Kuleba în Capitala bulgară s-ar afla și o întrevedere cu omoloaga sa bulgară, Teodora Ghenciovska, dar şi cu alţi lideri politici, potrivit surselor menționate.

O posibilă explicație a vizitei ar putea să fie faptul că Bulgaria şi Ungaria sunt singurii parteneri europeni din NATO care au refuzat până acum să trimită ajutor militar Ucrainei. Vânzarea de arme Ucrainei le-ar putea implica în conflict, consideră Guvernele celor două țări.

 

2 COMENTARII

  1. Compania 107 de întreținere a Gărzii Naționale a Armatei din Wisconsin s-a întors acasă la Volk Field pe 16 aprilie. Au fost întâmpinați cu o vreme neobișnuită de rece, dar cei 150 de soldați au primit o primire călduroasă înapoi în stat după o desfășurare de nouă luni în Polonia, România și Lituania.

    http://www.milwaukeeindependent.com/curated/wisconsin-army-guard-unit-returns-eastern-europe-invasion-ukraine-extended-deployment/

    Al 107-lea – format din mecanici, controlori de producție, specialiști în suportul comunicațiilor electronice, experți în recuperarea vehiculelor, armament și o secție de alimentare pe teren – este staționat în Sparta, Wisconsin, cu detașamente în Viroqua, Wisconsin și Camp Ripley, Minnesota. Unitatea s-a desfășurat în sprijinul Operațiunii Atlantic Resolve și a sprijinit, de asemenea, exercițiul multinațional comun Defender-Europe 2021 al NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...