Ministrul UDMR al Dezvoltării, Attila Cseke, blochează de opt luni Codul amenajării teritoriului și construcțiilor

De opt luni de zile, ministrul UDMR al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, tergiversează fără motiv trimiterea către Guvern a proiectului de lege privind Codul teritoriului, urbanismului și construcțiilor.

Pe 13 aprilie 2022, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, condus de senatorul UDMR Attila Cseke, a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind Codul teritoriului, urbanismului și construcțiilor.

Acest nou act normativ ar stopa haosul urbanistic din țara noastră și totodată ar împiedica și execuția construcțiilor de slabă calitate. Dar, surprinzător, nici până azi din aprilie, acest proiect de lege nu a fost trimis spre adoptare de Guvern de ministerul condus de Attila Cseke și, automat, nici transmis către Parlament spre dezbatere și adoptare.

Între timp, de la dezbaterea publică și până azi, Parlamentul a adoptat mai multe legi care au vizat domeniul noului cod, fapt pentru care noul act normativ ar trebui să țină cont.

De asemenea, nu trebuie omis faptul că elaborarea acestui proiect de lege s-a realizat printr-o finanțare europeană prin programul POCA, dar încă nu se știe cât a fost valoarea financiară totală a acestui program. Poate totuși PSD și PNL îl întreabă pe minisatilla stiatilltrul Attila Cseke de ce a tergiversat și blocat proiectul Codului teritoriului, urbanismului și construcțiilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...