EXCLUSIV. Ministrul UDMR al Sportului, Eduard Novak, premiat de COSR cu 63.000 de euro

Un ministru al cabinetului Ciucă a fost premiat anul trecut cu o sumă uriașă de către o entitate pe care o finanțează din bani publici.

Peste 113.000 de euro ”premiere jocuri paralimpice Tokyo” pentru Novak

Arogantul ministru UDMR a Sportului, Eduard-Carol Novak, a încasat anul trecut o sumă enormă pentru participare ca sportiv și ministru la Jocurile Olimpice de vară paralimpice de la Tokyo. Potrivit declarației de averea postate pe site-ul Guvernului, că pe site-ul ministerului n-a catadicist să o facă, el a încasat anul trecut ca ”premiere jocuri paralimpice Tokyo” suma de 554.344 de lei, ceea ce a însemnat 113.131 euro.

La prima vedere, nu ar părea nimic ieșit din comun, dar această sumă ridică mari semne de întrebare, mai ales pentru ANI și chiar DNA. De ce? Foarte simplu. Pentru medalia de argint obținută la Tokyo la ciclism, Eduard Carol Novak a fost premiat, conform legii, cu suma de 50.000 de euro.

Dar, de unde au venit ceilalți bani de premiere până la suma de 113.131 de euro? Păi dintr-o inginerie financiară țesută de Guvern, dar regizată de ministerul condus de Novak și Comitetul Olimpic și Sportiv Român condus de tandemul militar comisar șef de poliție Mihai Covaliu și colonelul pensionar MApN George Boroi.

După Jocurile Olimpice de vară Tokyo 2020, Guvernul României a alocat 39.670.000 de lei, adică circa 8.100.000 de euro, iar „suma este destinată premierii sportivilor, antrenorilor şi colectivelor tehnice multidisciplinare pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokio 2020”.

Numai că din această sumă doar 2.114.000 de euro au ajuns la sportivi, iar restul în altă direcție, una dintre direcții fiind COSR care a premiat angajații MTS, ai COSR și ai federațiilor sportive.

Alo DNA, alo ANI: Ministrul Novak – bonus de 63.000 de euro, pălmașii doar 3.000 de euro

Astfel, în declarația de avere (vezi documentul în facsimil), Carol Novak a menționat că sursa venitului de 544.344 de lei provine de la ”Ministerul Sportului, B-dul Mărăști, nr. 20 A, Sector 2, București”.

Numai că, Ministerul Sportului are adresa pe strada Vasile Conta, nr.16, Sector 2, București, iar adresa de pe B-dul Mărăști este a COSR. Astfel spus, Carol Novak a fost premiat de COSR cu 50.000 de euro pentru medalia de argint de la Tokyo, dar a mai primit din partea tandemului Covaliu-Boroi și un bonus, atenție, de numai 63.000 de euro. De ce oare?

Poate pentru că putem și suntem la putere! În timp de ministrul Novak a încasat un bonus de 63.000 de euro, angajații COSR și MTS au primit între 7.000 și 15.000 de lei, adică între 1.500 și 3.000 de euro, deși unii dintre ei nu erau de patru în aceste instituții așa cum prevede legea.

Poate totuși, DNA, Curtea de Conturi a României sau Agenția Națională de Integritate (ANI) va scana această premiere cu dedicație făcută de COSR din bani publici.

Vezi declarația de avere aici: Novak_DA

BOROI-COVALIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...