Ministrul ungar de externe a făcut apel la etnicii maghiari care trăiesc în Transilvania să voteze

Peter Szijjarto, ministrul ungar de externe şi comerţului exterior, a inaugurat un memorial al coeziunii naţionale vineri la Mariapocs, în nord-estul Ungariei, informează MTI.

Adresându-se la ceremonie, el a spus că alegerile generale din 3 aprilie sunt “cruciale, nu doar o decizie între abordări sociale sau economice, dar şi o chestiune de securitate sau război”. Szijjarto a făcut apel la etnicii maghiari care trăiesc în Transilvania să voteze “pentru că stânga (ungară) încearcă să târască ţara în război şi trebuie să prevenim aceasta”.

Dreapta din Ungaria a luptat mult pentru a da tuturor maghiarilor un rol în deciziile privind viitorul ţării, indiferent de locul lor de reşedinţă, a spus el. Între timp, “stângiştii au încercat să-i excludă pe maghiarii de peste graniţe din deciziile noastre comune”, a mai declarat el. Între timp, a mai spus Szijjarto, aproximativ 300.000 de documente de vot au fost trimise maghiarilor transilvăneni. El a mulţumit guvernului român pentru ajutorul acordat pentru alegeri.

Viceprim-ministrul României Kelemen Hunor a subliniat importanţa coeziunii transfrontaliere. “Schimbarea de paradigmă” în politica Ungariei pentru maghiarii de peste graniţe în ultimii 12 ani a întărit această coeziune, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole