Mircea Badea: „Eu nu mă întorc în România, stau în Turcia în exil”

Publicat: 05 feb. 2021, 13:30, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Mircea Badea: „Eu nu mă întorc în România, stau în Turcia în exil”

Mircea Badea, aflat în vacanță în Dubai, a declarat la Antena 3, că nu vrea să-și facă testul COVID introdus obligatoriu pentru persoanele care intră în România din țările cu risc epidemiologic ridicat.

Eu nu-mi fac niciun test. Dacă nu mă lasă, eu nu mă întorc în România, stau în Turcia în exil, nu-i nicio problemă. De ce nu mă întorc cu test? Pentru că mi se încalcă drepturile. De acord cu carantina, de acord să mă testeze când ajung. Dar cum adica să mi se interzică să mă întorc în țară? Nu văd cum dracu din punct de vedere legal îmi poți interzice să mă întorc la mine în țară.

Cetățenia română e la mișto? Mi se pare o mare mizerie”, a declarat Mircea Badea joi, la Antena 3.

Discuția este despre drepturile fundamentale ale omului

Mai pe larg, Mircea Badea a explicat că discuția este despre drepturile fundamentale ale omului, dreptul cetățeanului de a se întoarce în țara lui. ”Eu sunt cetățean român și este dreptul meu să mă întorc în țara României. Nu poate să-mi suspende cetățenia. Acum un an când stăteam toți pe burtă în casă țineți minte că evident nu s-au putut închide granițele pentru cetățeni pentru că ei puteau să se întoarcă în țara lor. Ținem minte și faptul că România a fost singura țara de pe planetă care îți aresta cetățenii infectați, adică îi băga în spital cu forța, fie că aveau, fie că nu aveau nevoie. Pe cei care chiar nu aveau nevoie de spital îi băga în spital și îi îmbolnăvea și mai rău întrucât îi băga între cei care erau foarte bolnavi.

Asta s-a întâmplat în România unde, desigur, discuția despre drepturi și libertăți enervează pentru că noi suntem specialiști, noi suntem experți, suntem singurii de pe planetă. Eu nu vreau niciun test, eu sunt plecat din România și eu zic că eu am dreptul să mă întorc în România.

Că aș putea să fac test pe aeroport în România, că intru în carantină, aia da. Să-mi spui că nu pot să mă urc în avionul de România, eu fiind cetățean român, dacă nu am test? Pe bune? Hai să vedem. Eu nu-mi fac niciniun test. Și sunt și cu domnul Ciuvică. O să mergem probabil în Turcia, că acolo ne primește fără probleme și stăm în Turcia și facem emisiuni din Turcia. Dacă ne trimit specialiștii și experții din România în exil pe noi cetățenii români nu-i nicio problemă, mergem în exil„, a exemplificat realizatorul TV, intrat în direct la Antena 3, din Dubai.