Mircea Geoană despre strategia NATO privind valul 2 de COVID-19

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord este pregătită pentru un posibil al doilea val al pandemiei SARS-CoV-2, susțin surse din cadrul Alianței.

NATO şi are un plan de sprijin al aliaţilor în caz de nevoie, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Acesta a transmis un mesaj video pentru cei care participă la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.”La NATO suntem pregătiţi pentru un posibil al doilea val al pandemiei şi de aceea am pus la punct şi am agreat un plan pentru a oferi sprijin aliaţilor, partenerilor noştri, un stoc de echipamente medicale, un fond de achiziţii pentru echipamente medicale, pentru a putea să fim pregătiţi în orice clipă pentru o eventuală situaţie mai dificilă”, a afirmat oficialul. Acestata a vorbit şi de priorităţile NATO în pandemie pentru mai multe site-uri din țară. Geoană a adugat  că principala prioritate la NAT, a fost ca această criză sanitară şi criză economică să nu se transforme într-o criză de securitate. „Forţele noastre rămân vigilente şi suntem gata în fiecare moment să apărăm toţi aliaţii, un miliard de cetăţeni, împotriva oricărei ameninţări şi acest lucru este important”, a punctat Mircea Geoană.  

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole