Mircea Hava a pierdut șefia PNL Alba, Raluca Turcan e realeasă la Sibiu

Mircea Hava a fost detronat de la şefia PNL Alba. Şedinţa a început vineri seară şi s-a încheiat după miezul nopţii, când s-au aflat rezultate.

Alegerile pentru şefia PNL Alba au avut doi candidaţi. În premieră, Mircea Hava, acum eroparlamentar, a avut contracandidat, fostul prim-vicepreşedinte Ion Dumitrel și preşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

Şedinţă a început vineri seara, la ora 18,00, iar rezultatul s-a aflat sâmbătă, la ora 1.00, când în sală se mai aflau doar câţiva delegaţi.

Din 416 voturi valabil exprimate, 4 au fost anulate. Dumitrel a avut 260 de voturi, iar Hava, 152.

Europarlamentarul Mircea Hava a fost primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, iar preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, deţine această funcţie de un deceniu şi jumătate.

La Alba Iulia a fost prezent şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a apreciat competiţia ca fiind una „foarte interesantă, cu multă adrenalină şi cu candidaţi puternici”.

Ion Dumitrel este văzut pe plan local drept susținător al lui Florin Cîțu pentru conducerea PNL.

Reconfirmare pentru Raluca Turcan

Raluca Turcan a fost realeasă vineri la conducerea filialei PNL Sibiu.

Prietenii liberali sibieni mi-au dovedit astăzi, prin vot, încrederea lor. Vă mulțumesc tuturor! Și mulțumesc fiecăruia în parte! Mă onorează ce însemn pentru voi și îmi dă putere ce sunt doar împreună cu voi”, a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Ea a obținut 231 de voturi la alegerile de vineri, în timp ce contracandidatul ei, Constantin Şovăială, a primit 82 de voturi.

La conferința de alegeri a PNL Sibiu au participat președintele PNL Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, cei doi candidați la alegerile pentru conducerea particului la congresul din 25 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...