Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională: „Trebuie să-şi găsească antrenor” (VIDEO)

Publicat: 12 oct. 2021, 11:42, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională: „Trebuie să-şi găsească antrenor” (VIDEO)
mirel rădoi

Selecționerul României, Mirel Rădoi, și-a anunțat plecarea de la echipa națională după încheierea campaniei de calificare. Chiar dacă echipa se califică la baraj, Rădoi spune că nu va mai fi pe bancă pentru a disputa meciurile finale.

„În momentul de faţă ar trebuie să vorbim despre partidele rămase şi nu despre soarta mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea federaţiei să vină cu un contract… Nu vreau să creăm un alt subiect. Oricine, din luna noiembrie încolo, poate fi în faţa dumneavoastră, aşa că orice este posibil. Vreţi să mai fiu aici, după ce în tur voiaţi să-mi dau demisia? Mi-e greu să cred că după partida cu Islanda, când voiaţi să plec, acum vreţi să mai rămân la echipa naţională vreo doi ani, să mai staţi cu mine pe aici? Dacă am spus aşa, aşa e. Din luna noiembrie, echipa naţională trebuie să-şi găsească antrenor. Eu nu voi mai fi, contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea, echipa naţională rămâne în continuare, să aduceţi pe cine vreţi dumneavoastră!”, a declarat Rădoi, în timpul conferinţei de presă organizate după meciul câștigat de România cu Armenia 1-0.

Naționala României a învins Armenia cu scor 1-0, luni seara, în partida disputată pe stadionul Ghencea, în etapa a VIII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii urcă pe locul 2 în clasamentul grupei şi sunt favoriţi pentru a ajunge la baraj.

Clasamentul grupei înaintea acestor partide este următorul: Germania – 21 puncte, România – 13 puncte, Macedonia de Nord – 12 puncte, Armenia – 12 puncte, Islanda – 8 puncte, Liechtenstein – un punct. Germania este prima echipă europeană calificată la CM din Qatar.

În ultimele două etape al grupei, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie.