Mirel Rădoi speră într-o o minune, la meciul Germania – România: „Gândurile noastre sunt să luăm punct sau puncte” (Video)

Publicat: 07 oct. 2021, 20:13, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Mirel Rădoi speră într-o o minune, la meciul Germania - România:

Echipa naţională de fotbal a României va evolua vineri, de la ora 21:45, în deplasare, cu selecţionata Germaniei, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale 2022.

Selecționerul Mirel Rădoi a susținut conferința de presă înaintea meciului de la Hamburg.

„Pare o partidă în care jucătorii își găsesc singuri motivația, dar nu vreau să credem că simpla noastră prezență în teren va facilita o înfrângere la un scor cât mai limitat. Se poate întâmpla să pățim ca naționala Armeniei (n.r – când Germania a învins cu 6-0). Nu vreau să creadă cineva că va fi un meci ușor.

Germania, mai ales acum, cu Hansi Flick, e o echipă cu o medie de patru goluri pe meci, iar echipele care au jucat contra ei nu au avut niciun corner. Cred că va fi o partidă destul de dificilă pentru noi, dar sper ca atunci când vom avea mingea să exploatăm zonele libere pe care le-am văzut la ei. Au și ei punctele slabe, sunt puține, dar sper să reușim mai mult decât celelalte echipe.

Mi-e greu să vă spun care sunt titularii pentru meciul de mâine sau cu cel cu Armenia. Avem antrenamentul din această seară pentru a decide primul 11. E clar, cea mai importantă partidă e următoarea. E adevărat, parcursul jocului ne poate influența schimbările.

Dacă noi mizăm pe anumiți jucători care să joace în ambele partide, dacă scorul nu va fi favorabil, ne putem gândi să-i odihnim pe parcursul jocului, dar asta nu înseamnă că vom intra doar cu gândul de a termina meciul. Gândurile noastre sunt să luăm punct sau puncte.

Din punct de vedere al posesiei, vom avea dificultăți. Mi-aș dori din tot sufletul să avem posesie 51%, dar mi-e greu să cred asta.  Poate fi învinsă Germania nu doar de naționala României, ci și de alte naționala, dar e foarte greu de crezut că se poate întâmpla de multe ori într-o campanie.

Am revăzut partida (n.r – Germania – Macedonia de Nord 1-2), rezultatul nu e unul corect, dar se poate întâmpla. Singurul lucru făcut foarte bine de Macedonia a fost tranziția pozitivă. E normal ca Germania să sufere pe tranziția negativă, atacă foarte sus, cu mulți jucători și lasă multe zone libere„, a spus Rădoi.