Mișcarea Google și Apple: Jocul care e scos DIN JOC

Publicat: 16 aug. 2020, 21:50, de Roxana Roseti, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Mișcarea Google și Apple: Jocul care e scos DIN JOC

A fost creat de compania Epic Games, din Carolina de Nord. Are trei variante – una gratuită, una standard și una de lux. Jocul este un open-world survival, în care participanții adună resurse, fac unelte și arme și încearcă să supraviețuiască pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. Acțiunea se petrece în zilele noastre. Dar scenariul presupune că omenirea a dispărut în proporție de 98%….

Google şi Apple au anunţat că elimină renumitul joc Fortnite din Play Store, respectiv App Store după ce Epic Games, compania care a dezvoltat jocul video, le-a permis utilizatorilor să facă achiziţii direct din aplicaţia jocului. Ceea ce o ajută să evite taxa de 30% impusă de Google şi Apple, potrivit Business Insider. Dacă aceste achiziţii ar fi trecut ca şi până acum prin aplicaţiile Google şi Apple dezvoltatorul era nevoit să achite un comision de până la 30%. După lansarea acestui update Epic Games le-a oferit utilizatorilor reduceri de până la 20% pentru achiziţiile pe care le făceau în aplicaţie.

Parodie video

„Ecosistemul deschis Android permite dezvoltatorilor să distribuie aplicații prin mai multe magazine de aplicații. Pentru dezvoltatorii de jocuri care aleg să utilizeze Play Store, avem politici consistente care sunt corecte pentru dezvoltatori și mențin magazinul în siguranță pentru utilizatori. Deși Fortnite rămâne disponibil pe Android, nu-l mai putem face disponibil în Play, deoarece ne încalcă politicile. Cu toate acestea, salutăm oportunitatea de a continua discuțiile noastre cu Epic și de a readuce Fortnite la Google Play”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Fortnite este, de asemenea, disponibil pentru a descărca pe Android direct prin intermediul site-ului propriu Epic. Compania a lansat un video în care parodiază Apple, la scurt timp după ce compania a decis eliminarea Fortnite din AppStore…