Misterul sacoșelor TAROM la DNA! EXCLUSIV

Un bărbat a fost surprins, vineri, intrând în sediul DNA din București cu două sacoșe în care se aflau documente privitoare la compania aeriană TAROM. Avea să aflăm că bărbatul din imagini este chiar șoferul directorului general al TAROM – Costin Iordache.

Procurorii DNA au mai descins la sediul DNA în luna ianuarie, doar că atunci vizau afacerea Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) și compania de stat Tarom, în sensul presupusei căpușări a acesteia din urmă.

La nivelul TAROM ar mai exista un alt dosar de corupție, în urma unei licitații pentru o firmă de catering, pentru care directorul general al TAROM – Costin Iordache și „sforarul” șef de la Ministerul Transporturilor – Bogdan Mândrescu nu ar fi străini.

DNA a pus ochii pe aviație

La finalul lunii martie, discret, procurorii DNA au descins peste fostul șef al CNAB Alexandru George Ivan, în prezent angajat al aceleiași companii naționale, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la trafic de influență, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Alături de el în marele dosar de corupție instrumentat în prezent de procurorul Marian Drăgulescu de la DNA sunt urmăriți penal „regele duty-free”, Cătălin Lăscuț, fiul fostului sef al Direcţiei de Supraveghere şi Control din Direcţia Generală a Vămilor, Pavel Lăscuţ, „combinatorul” acestuia, Cristian Bălan și Radu Laurențiu Tănăsescu, director SC Millenium Pro Design.

În acest caz faptele constau preponderent în darea de mită pentru traficarea influenței la vârful statului pentru perpretuarea unor contracte de închiriere a spațiilor de servicii din aeroporturile bucureștene.

În cazul „Otopeni”, ordonanța emisă de către anchetatorul DNA în cazul fostului director general și ulterior comercial al CNAB, Laurențiu Ivan, a fost „scursă„ în presă, în contextul în care magistratul Direcției a atras în mod expres atenția tuturor inculpaților și avocaților acestora cu privire la confidențialitatea mega-anchetei.

Astfel, pe firul „controversei” cu iz potențial penal în ceea ce privește contractul CNAB-Tarom s-ar regăsi atât cel al ex-directorului Ivan cât și cel al secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Stelian Mîndrescu, pe vremea când se afla la cârma CNAB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...