Mită din fonduri europene la Tulcea. Ce spun sursele din anchetă

Una din șefele Agenției Județene pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Tulcea a fost arestată pentru luare de mită.

Femeia a pretins și a primit de la denunțător jumătate din valoarea proiectului depus, de acesta, pentru a obține fonduri europene nerambursabile. În dosar sunt verificati şi mai multi angajati APIA. Surse din anchetă au declarat, pentru Europa Fm, că în acest caz de corupție ar fi implicați și câțiva angajați ai APIA, față de care s-a început urmărirea penală.

Suma cerută drept mită, 15.000 de euro, de şefa Serviciului active fizice şi plăţi directe din cadrul AFIR Tulcea, reprezintă 50% din banii încasați sub formă de finanțare europeană, de către un fermier.

Acesta depusese la AFIR un proiect în cadrul Măsurii “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Inculpata a fost reținută pentru 24 de ore

Potrivit procurorilor DNA, femeia, de 56 de ani, a cerut banii pentru, “ajutorul acordat la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile”.

Nemulțumit de pretențiile șefei de la AFIR, beneficiarul a denunțat-o la DNA Constanța. Procurorii anticorupție au organizat flagrantul, la Tulcea, și au surprins-o pe femeie când primea banii de la un intermediar al denunțătorului.

Inculpata a fost reținută pentru 24 de ore și deferită, apoi, judecătorilor de la Tribunalul Constanța, care au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...