Mită la Ministerul Transporturilor. Directorul Direcției Economice a fost reținut de DNA

Un oficial al Ministerului Transporturilor, directorul Direcției Economice, Petre Neacșa, a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită. Acesta este acuzat că ar fi luat mită 460.000 lei de la un om de afaceri în cazul unei achiziții de nave pentru ARSVOM.

Anchetatorii spun că în perioada septembrie 2020 – mai 2021, când Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a achiziționat patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85 milioane (fără TVA), directorul inculpat ar fi primit 460.000 de lei de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, pentru a asigura fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective.

Achizitia navelor s-a făcut cu fraudarea legislației și la prețuri supraevaluate, după cum arată DNA. Petre Neacșa urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Săptămâna trecută, Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) din cadrul Ministerului Transporturilor, Daniel Manole, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în același dosar, fiind acuzat de luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole