Miza 5G, o discuție despre concurență

“Huawei România nu dorește să fie implicată în nici o dezbatere cu tentă politică sau de influențe străine”. Aceasta se arată în comunicatul transmis de către Huawei, în urma unor declarații făcute de Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro.

Virgil Popescu a spus că rețelele 5G ar fi bine să fie realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu Huawei: “Eu imi doresc și partea de 5G să fie cu un partener euro-atlantic, deci nu îmi doresc un 5G cu Huawei, iar 5G fără partea de telecomunicații nu se poate…”. La această declarație Huawei a reacționat, considerând că Virgil Popescu ar trebui să fie primul dintre toți politicienii care să promoveze importanța unui mediu de afaceri deschis și echitabil: “În calitatea sa de ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, ne exprimăm încrederea că dl. Popescu trebuie să fie primul dintre toți politicienii care să promoveze importanța unui mediu de afaceri deschis și echitabil. Mediul de afaceri românesc a fost un factor esențial în dezvoltarea rapidă a economiei românești în ultimul deceniu, încurajând succesul unor investitori precum Huawei”, arată Huawei în comunicatul său.

“Huawei a mizat pe atuurile României de a susține dezvoltarea tehnologică”

Huawei amintește de potențialul imens pe care România îl are pe zona de IT&C, despre infrastructura solidă și potențialul său de creștere. „Huawei este una dintre companiile care a crezut cu tărie în acest potențial și care a ales în ultimii 18 ani să își extindă operațiunile în România. Cele 7 centre de servicii prezente la nivel național, precum și cei peste 2100 de angajați români, arată că Huawei a mizat pe atuurile și dorința României de a susține dezvoltarea tehnologică la nivel mondial”, mai precizează Huawei.

Compania mai spune că s-a implicat în dezvoltarea rețelelor 5G în Europa și în restul lumii și că mai multe state europene, precum Germania sau Elveția, au încredere în tehnologia sa.

Companie deschisă spre dialog cu guvernul României

Huawei a investit peste 15 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare și, astfel, compania a ajuns să aibă cea mai avansată tehnologie 5G din lume, un fapt confirmat de opinii independente, emise de mai mulți experți din domeniul IT&C, se mai arată în mesajul Huawei. De asemenea, Huawei România susține că este o companie transparentă, deschisă spre dialog cu guvernul României în care să răspundă oricăror întrebări sau neclarități pe care acesta le-ar avea legate de tehnologia 5G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...